't stinkt hier maar ik ben het niet!!
Door: Joost van Deursen
Blijf op de hoogte en volg Joost
12 April 2007 | Nieuw Zeeland, Rotorua
Maar waar was ik gebleven, volgens mij bij mijn Bay of islands tour. Dat was op 2e paasdag afgelopen maandag. Omdat dit een zondag was reden er nog geen bussen en ik moest om 8:00 uur in de stad zijn voor de bus naar Phahia om aldaar op de boot te gaan. Dus ik moest lopen van het hostel naar de stad (45 minuten). Maar gelukkig wel op tijd. Er zaten maarliefst 10 mensen in de bus waarvan één nederlandse (Emma) en één belgische (Katrien), dus we raakten meteen aan de praat. De busrit naar Phahia, daar waar de boot vertrok duurde 4 uur, dus het was erg gezellig om een bietje te buurten in het nederlands. Emma ging halverwege ergens van de bus af en Katrien en ik hadden dezelfde tour geboekt. Eerst zijn we naar de Treaty ground geweest in Phahia, daar hebben we een oud Maori huis gezien en een Oorlogs kano van 35 meter lang. Daarna was het tijd om de boot op te gaan en de bay of islands te bekijken. Dit was echt super mooi, prachtige groene eilandjes en super mooie rotspartijen en natuurlijk de "Hole in the Rock". Dat gat in de rots is er door de wind en water ingekomen en het was zo groot dat we er met de boot onderdoor konden varen. Onderweg naar "Hole in the Rock" zijn we nog dolfijnen tegengekomen, echt super gaaf. Ze dartelden en sprongen steeds rond de boot, Werelds! De toch duurde ongeveer 4 uur en daarna weer met de bus terug naar Auckland, nu zat de bus wel vol. Terug in Auckland ben ik samen met Katrien nog wezen uiteten in, hoe kan het ook anders, het belgisch biercafe in Auckland, erg gezellig!
Dinsdag morgen ging mijn trip van N-Z dan echt beginnen, vlak bij mijn hostel werd ik opgepikt door de Stray bus met chaffeur Dennis een echte Maori. Hij bracht ons naar Hahei, bij de Cathedrals Cove, maar doordat we een keer verkeerd waren gereden waren we niet optijd om dat ook daadwerkelijk te zien. Bummer. Maar wel even naar het prachtige strand geweest een een duik in de zee genomen. 's Avonds naar de Hot-water pools geweest een stukje verder. Echt heel apart. Gewoon kokend water in de buitenlucht aan het strand, daar heb ik heerlijk in liggen relaxen samen met mijn BAVARIA, die ze hier blijkbaar overal verkopen in de supermarkten!!
Woensdag zijn we richting Raglan gereden aan de westkust, het surfers walhalla van N-Z en natuurlijk heb ik het ook geprobeerd maar het valt nog behoorlijk tegen. Gelukkig had ik al wat lessen gehad van Gea dus ik had een voorsprong op de rest. En zowaar ik heb een paar keer een wave gescoord en ben blijven staan, Sweet-ass!! 's avonds in ons paradijselijke hostel even een sauna gepakt en een lekkere warme douche. Daarna heerlijk gegeten met ons reisgezelschap van de Stray-tour bus.
Vanmorgen zijn we richting Rotorua gereden met onderweg een tussenstop in Waiotamu, hier zijn de Glow-worms caves. Deze grotten zijn zo beroemd door de miljoenen glow-worms die hier zitten. Ze geven groen licht in het donker, super mooi. Je kon op verschillende manieren de grot in en ik ben met de "tumu tumu" meegegaan. We zaten in een grote rubberband en we dreven door de grot, sommige stukken moesten we ook klimmen en kruipen, echt super vet. Na de grotten hebben we onze weg vervolgd richting Rotorua, waar ik nu dus zit in Funky Green Voyager, echt een geweldig relaxed hostel waar ik nu zit samen met een reisgenoot van de stray bus waar ik al een aantal dagen mee optrek (Melissa from UK).
Helaas heb ik nog steeds geen computer gevonden waar ik mijn foto's vandaan kan uploaden, maar ze komen eraan!!!
Bedankt nog voor alle leuke berichten echt super en tot de volgend keer, alleeee
12 April 2007 - 07:15
Theo Smits:
Hoi Joost, volgens mij heb je het geweldig naar je zin. En wij maar zweten op ons veel te warme kantoor in Best. Het wordt al 24 graden in ons kikkerland. Hoezo jaloers?
groetjes,
Theo -
12 April 2007 - 07:21
Tom M:
Klinkt goed allemaal! .. Druk programma, kom je wel een beetje toe aan ju-pilers drinken? -
12 April 2007 - 07:24
Mark:
He Gozer,
Mooie verhalen... Zeer leuk om te lezen. Wij gaan dit weekend de sneeuw in!! Ik zal de groeten van je doen daar.
Ik laat mail je wel wat foto's door.
Veel plezier nog...
gr Mark
ps. Snowboarden is toch wel leuker dan zwemmen in een plomp. -
12 April 2007 - 07:26
Je Vader:
Leuk verhaal en leuke avonturen maar we willen ook foto's zien -
12 April 2007 - 07:41
Johny:
hey beest! ben je ook al bezig? -
Kim:
Hé Joost!
Echt een stank he van die rotte eieren, ik kan 'm nog zoooo goed herinneren.
Geweldig om je leuke verhalen te lezen!
Enjoy!
xx Kim -
12 April 2007 - 08:44
't Hok:
Beste Joost,
We leven met je mee en maken dus nu ook dezelfde reis, Lekker goedkoop
Iets genuanceerder mag echter wel. Heerlijk in kokend water zitten relaxen met 'n Bavje?? echt wetenschapelijk hoor, dat heb je hier niet geleerd.
Morgenvroeg gaan we voor 'n paar dagen naar UK en daar is Melissa dus niet
(hoe ziet ze eruit)
Speciale groet van Ana en groet van
't-Hok.
ps Wij verheugen ons nu al op de
van Astendaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag.
moet echter nog betalen en opgeven voor de gezamenlijke maaltijd zal wel te laat gebeuren. (vergeetachtig) -
12 April 2007 - 09:03
Gea:
Right on, dude! ik ben trots op je. En ik geniet van al je reisverhalen zo tussen het werken door... -
12 April 2007 - 09:44
Werelds!:
Johnny
Kathrien..? Kathleen..! -
12 April 2007 - 11:53
Stephan:
leuk die belgische tent. die ken ik ook nog wel... -
12 April 2007 - 14:56
Lieke:
Hey Joost,
Echt geweldig die verhalen. Ik denk dat ik de laatste weekjes als je in Bali zit maar langs kom :)
Dit weekend wordt het hier echt mooi weer, dus ik ga lekker wijntjes drinken op het terras.
dikke kus Lieke
p.s en heel veel plezier nog -
12 April 2007 - 17:06
Fred:
Sehr gut! Het bierdrinken is begonnen. Bavaria nog wel! Mooie meevaller.
Greetz,
Fred -
12 April 2007 - 18:53
Beest:
Nee, ik had nog nix geplaats. Deurs, een bietje stank is jou wel toevertrouwd toch? Katrien riekt inderdaad verdacht veel naar Kathleen...wielrent ze? -
12 April 2007 - 19:16
Lowientje:
Hey Deurs,
Zo te horen vermaak je je erg goed daar.
Hoe herkenbaar ook allemaal. Super leuk. Voelt weer een beetje alsof we weer daar zijn.
Ben erg benieuwd naar de rest van je verhalen.
Gr Olga -
12 April 2007 - 20:11
Wouter:
Ik vind je nog steeds een lul, dat jij daar zit en ik moet WERKEN!
Veel plezier!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
handdoek -
13 April 2007 - 06:32
MAnne-Mie:
Ha die Joost,
Prachtige foto's. Dit zal inderdaad genieten zijn van deze fantastisch mooie natuur in NZ.
Wij nu familieweekend in Durbuy.
Groetjes xx -
13 April 2007 - 13:36
Benwegbijheijmans.nl:
hey deurs,
ik zag vanmorgen in Veldhoven, op vrijdag de 13e, een piratenvlag op een hei(hij?)-machine van Heijmans. Hoe zit dat? Gaarne uitleg.
Kingstalione
13 April 2007 - 13:40
Trouwens:
sinds de stank bij heijmans is weggetrokken, doen ze het goed op de beurs. vandaag weer een dikke plus! -
16 April 2007 - 19:56
Mariko:
mooie fotos!
And I can never remember the names in Maori. Sounds also a lot like Hawaiian, (which I also don't know anyway)
Groetjes uit asten
Heel veel plezier nog
Mariko -
20 April 2007 - 07:12
Jan-joost:
Hey Joost.
Relaxed om die foto's van je te zien, veel herkenbare dingen (raften bij kaituna cascades, de crossing en wai o taupo park)
Leuk om je verhalen te lezen en succes met je overtocht. Ik hoop dat je goed weer hebt (gehad) want dan is het fantastisch. anders wordt het namelijk een barre tocht!
No worries mate!
groet JJ