Bye Bye Noorder Eiland
Door: Joost van Deursen
Blijf op de hoogte en volg Joost
19 April 2007 | Nieuw Zeeland, Wellington
Tot mijn verbazing zag ik dat ik bij het vorige bericht al foto's van Wai-o-Tapu Volcano park had upgeload, maar het verhaal erbij had ik nog niet verteld, bij deze dan maar. De dag nadat ik was aangekomen in Rotorua ben ik samen met Melissa naar het Wai-o-Tapu park gegaan. Dit schijnt een van de mooiste attracties van het noorder-eiland te zijn. En dat kan ik beamen. Eerst zijn we met onze shuttle-bus gestopt bij een kokende modderpoel, waar het ontzettend stonk, daarna zijn we met het busje naar de Lady Knox geiser gereden die stipt om 10:15, met een beetje hulp van wat zeep uitbarst zoals je op de foto kunt zien. Daarna hebben we een wandeling van ongeveer 2 uur gemaakt rondom de talloze wonderen der natuur mag ik wel zeggen. Echt fantatisch wat je dan ziet niet te beschrijven, dat doe ik dus ook niet, de foto's spreken voor zich!
De 2e dag in Rotorua heb ik een toeristische wandeling gemaakt door het stadscentrum en wat aardige dingen gezien zoals het oude badhuis en het geiserpark van de stad. 's avonds zijn we met zijn 3-en naar de Mitah gegaan. Een maori familie die iedere avond een cultuurshow opvoert voor gemiddeld zo'n 200 gasten. Echt een hele belevenis! Inclusief een traditioneel bereide maaltijd, waarvan de naam me alweer is ontschoten, maar in het pidgin-engels is het een mumut, geweldig gegeten!
De laatste dag in Roturua stond in het teken van chaos. 's morgens ben ik samen met Alex minne moat uit de UK gaan white-water-raften, echt super! Daarna leek ik wel gebrain-washed want ik ben met zwembroek handoek en jas vergeten....die ik inmiddels gelukkig weer terug heb.
Na Rotorua velvolgden we onze weg, met de stray-bus richting Taupo, vanwaar je de Tongariro-crossing kunt lopen. Een wandeling van +/- 7-8 uur over de toppen van de bergen in het National park. En ik had geluk want we kwamen zondag aan en ik kon maandag meteen aan de bak! Er zaten mensen in onze "rainbow logde" die daar al een week op zaten te wachten, want bij slecht weer wordt de crossing gesloten! De wandeling was echt fantastisch! Super mooie natuur en uitzichten al was het erg bewolkt op deze dag, dat was wel jammer anders was het nog veel mooier geweest!
De volgende dag bracht de Stray-bus ons naar een geweldig ho(s)tel in National Park, een klein plaatsje vlakbij het einde van de crossing. Onderweg hebben we nog 2 kleine wandelingen gedaan, "de Whakapapanui" (WH spreek je uit als een F....) In National park was het echt super, alles nieuw en schoon. De avond in national park hebben we doorgebracht in de lokale "peer" een handje vol locals en wij dus met een man of 10. Super avond gehad en we kregen de hele tijd gratis drank! Eenmaal terug in het ho(s)tel hebben we bij het haardvuur nog meegezongen met een fantastische gitaar-muzikant!
De volgende zijn we met de stray-bus richting Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland gereden, een rit van een uur of zes, een flinke zit dus. In wellington heeft het parlement zich gevestigd vanwege de centrale ligging van deze stad, het is niet de grootste stad, maar wel een hele gezellige heb ik gisterenavond al mogen ervaren. Het was ladies night in town (zoiets als in valkenswaard, voor de insiders). Ojojoj, goeie shit zullen we maar zeggen.
Vandaag ga ik de stad een beetje bekijken en morgen off to the South-island, mijn ferry vertrekt morgen om 8:25 uur, dus bye bye Noorder-eiland!!
Dit was ie weer thuisblijvers, tot de volgende keer, alleeeee!!
19 April 2007 - 05:50
Ma:
Goedemorgen Joost,
Alweer zo'n prachtig verhaal. Ik moet zeggen je schrijftrant is super gezellig. Het is alsof ik er een beetje bij ben! Groetjes. -
19 April 2007 - 06:17
Johnny:
Werelds!!! -
19 April 2007 - 07:27
Pa:
Je verhaal en de foto's spreken boekdelen en we kunnen zien dat je je geweldig vermaakt en dat dit de vakantie is waar je van droomde. -
19 April 2007 - 07:37
Mark:
He Joopie,
Mooie verhalen.. Maar er lag niet veel sneeuw zag ik op de foto??
Bij ons wel.. Super vakantie gehad en goede sneeuw. Als een speer wederom naar beneden gegaan!!! Volgend jaar ga je wel mee?
Gr. -
19 April 2007 - 09:09
Lonnie:
Super zeker nu met de foto's erbij ;-)
19 April 2007 - 10:26
Malou:
Hé Joost! Inderdaad een beetje gebrainwashed he ;-)) Ik zal je smsje volgende week donderdag nog een keertje lezen! Echt super gave dingen maak je mee zeg. Erg leuk om te lezen. Ga nu meteen mn luiwammes vakantie naar griekenland cancellen denk ik haha en ook zo'n stoer reisje maken! Veel plezier!! -
19 April 2007 - 11:35
Kim:
Hey hey
Je maakt ons wel jalours hé met al die mooie verhalen en foto's. Ben blij dat je het super gaaf hebt.
x -
19 April 2007 - 11:53
Tante Jeanne:
ha die joost
ik heb net je verhaal gelezen
en de foto,s bekeken
ik zie wel dat je het lekker naar je zin hebt
geniet ervan groetjes -
19 April 2007 - 13:03
Ton En Marleen:
Kei skôn die belevenissen van jou helemaal aan de onderkant van hier.Ga vooral door met genieten.Vooral het bavaria-bier bij het eten.Da,s natuurlijk wel mooi dat ons bier daar-onder verkrijgbaar is als ik dat tenminste goed gezien heb op de eerste foto.De hartelijke groeten en Houdoe. -
19 April 2007 - 16:32
Beest:
Welts! -
19 April 2007 - 17:35
Jozef Derksen:
Joost,
Super wat je meemaakt. Ik krijg ook wel weer de reisdrang als ik het allemaal zo lees!
Blijf genieten!
Groet,
Jozef -
19 April 2007 - 18:37
.....:
ennuh...netjes doen! -
19 April 2007 - 19:40
Liekske:
Wat een super foto's, vooral van het raften. Hoe gaaf. DAT WIL IK OOK!!!!!! tommie heeft even gecheckt hoe duur een ticket is naar Bali, maar dat is toch wel een beetje duur. Het wordt dit jaar dus toch zwitserland.
Wil je voor mij zo'n leuk kiwi meenemen? hihih
xje Lieke -
20 April 2007 - 16:30
Peter En Karin:
Wat super allemaal Joost We genieten van alle verhalen Ga zo door!!!
Groetjes Peter en Karin -
21 April 2007 - 07:55
Math:
Hallo Joost,
Mooie verhalen schrijf je.
Eindhoven scoort landelijk goed. Vandaag kunnen we lezen dat ze nr. 1 staan v.w.b. de onveiligste stad van Nederland (!) en volgende week zijn we voetbalstad nr. 1. Morgen Utrecht uit, eitje met Alex erbij.
Hou je op de hoogte.
veel plezier, Math
21 April 2007 - 14:21
Raab:
Weeerreeeeelddss!!!
Deurs, je maakt het te gek jongen!
Weet je trouwens dat ik samen met Kemperman Gaanderen de afsluiting van het seizoen in het boerenkamp ga meemaken.... Wat laat jij je team in de steek jongen.
Trouwens, lees net dat Eindhoven op dit moment de meest onveilige gemeente van Nederland is. Ze kunnen daar ook niet zonder je jongen...
Have fun (en hou het bij de dames he!) -
22 April 2007 - 22:47
Roos:
He Joost.
Wat een prachtige verhalen van je. Je ziet het zo voor je zelfs zonder foto's. En heb je niet gezwommen in die modderpoel. Schijnt heel gezond te zijn. Doe je gewoon je neus dicht.Collega van mij is juist terug van N.Z.en had daar in gezwommen, vertelde ze. Haar zoon is daar voor een jaartje.
Inmiddels ben je natuurlijk op het Zuider eiland beland. Benieuwd wat je nu weer meemaakt.
Nou sorry Joost, P.S.V. speelde gelijk vandaag en staan met z'n 3en bovenaan de lijst. P.S.V. welliswaar no 3 vanwege doelsaldo. Is dit het einde of hebben "we"volgende week toch nog een fisje?
Joost geniet maar van N.Z. en tot het volgende verhaal.
Je tante Roos.
23 April 2007 - 11:18
Gerrit:
Mooie foto's Joost!
Maar waar zijn die mooie meiden?! -
23 April 2007 - 12:06
Ilse:
Johnny's woorden zeggen eigenlijk genoeg ....
Veel plezier nog en geniet ervan hè!
23 April 2007 - 16:41
Joost R:
Niet te veel drinken he, wie weet snappen de inboorlingen het verschil niet tussen de kwaadkijker en kwaad zijn! -
23 April 2007 - 18:46
Tante Mia En Leo:
Wij "zien" hoe je reis geweldig is. En wat de natuur betreft is het Zuider-eiland echt super!
23 april 2007 20.47 uur
groet van ons ! -
24 April 2007 - 11:53
Tom M:
Ja, ja, om jaloers op te worden. Leuk al die foto's erbij! ... Tja, en naar het stadhuisplein hoeven we ook al nie meer. Gelukkig worden wij .. als Masters of Soccer ... komende zondag kam-pi-oe-nen
Groeten Tommie -
24 April 2007 - 19:26
Objectievewaarneming:
Deurs,
ik heb zojuist in het schijtparadijs van Bassie even jouw zaken waargenomen. Rob, Bas en Kerstens staan inmiddels buiten op het balkon. Goeiendag wat een lucht..
groeten aan de mudpools!