Back home, sweet home...
Door: Joost van Deursen
Blijf op de hoogte en volg Joost
17 Juli 2007 | Indonesië, Kuta
Zo, daar zijn we dan weer en nu in het nederlands. Morgen heb ik mijn vlucht van Denpasar van Kuala Lumpur en van Kuala Lumpur naar Amsterdam! Ik heb weer zin om naar huis te gaan zoals je dat altijd hebt aan het einde van een vakantie (in mijn geval een redelijk lange vakantie) Als alles goed gaat kom ik om 6:3 uur aan op Schiphol te A'dam!
Ik ben net terug van mijn 12 daagse rondreis op mijn 125 cc yahama semi-automatic motercycle! Die "brommers" gaan op zijn top ongeveer 120 km/u en het is verreweg de beste manier van transport om hier mee rond te reizen want je kunt daarmee mooi overal tussendoor cruizen, links/rechts inhalen geen probleem, gewoon toeteren als je een kruispunt tegenkomt zodat de anderen weggebruikers weten dat je eraan komt!
Mijn vorige bericht heb ik nog half gaar geschreven in Sengilli op Lombok na een nachtje feesten met een stel fransen, ik was op weg naar Gilli Air en zoals ik al had gezegd het is echt een bounty eiland. Peter (de hongaar) en ik hadden daar een hutje aan het strand met uitzicht op de zee, super. Het was daar een groot relax paradijs. Op het eiland bevonden zich 2 duikscholen dus ik heb weer een duik gemaakt, we gingen met een boot naar Gilli trawasan en daar werden we in het water gedropt. Door de strekte stroming rondom het eiland hoefde ik helemaal niets te doen! Gewoon zweven en de stroming nam ons mee. Ik heb tijdens die duik verschillende grote schildpadden gezien, echt super! Eenmaal weer bovenwater hebben we onze spullen gepakt en de terugreis richting Bali weer ingezet alwaar we 2 uur s' nachts in Padangbai aankwamen. De volgende dag zijn we via Candidasa (waar ik een heel mooi pak heb laten maken) en de kustweg richting Lovina gereden. De kustweg was niet erg toeristisch en erg mooi en onaangetast overal zwaaiende kinderen langs de weg die meestal: Hello hello riepen, maar soms ook: Money money. Ze leren het hier al vroeg zal ik maar zeggen! Ons doel was om die dag Batur te bereiken om de volgende dag de vulkaan te beklimmen. Uitendelijk is dat ook gelukt doordat een local ons voorreed richting een hotel aan het Batur meer. Het was pikke donker en mistig, ge zaagd gin steek vor ogen!
In Batur waren de mensen erg opdringerig en ze wilde ons eerst 45 dollar p.p. rekenen voor een gids om de berg te beklimmen, na een dag onderhandelen, zijn we voor 15 dollar p.p. omhoog gegaan. Verder hebben we in de omgeving nog wat rondgetoerd op onze bikes en onze "brommers" in "zandmotoren" veranderd! Ze konden het allemaal makkelijk trekken! De volgende morgen vroeg op (3:00) uur om de zonsopgang boven op de berg te aanschouwen, helaas was het bewolkt en zagen we niet veel dan wolken. Al het wachten en werk voor niets, maar al met al was het toch erg mooi. Rond een uur of 9:00 waren we terug en zijn we richting Ubud gereden waar ik 4 dagen verbleven heb bij Indra Homestay (een andere als jij had aangeraden breg, maar ook heel goed) In Ubud heb ik twee gezellige avonden met Martijn en Kim doorgebracht die in een 4 sterren hotel (170 dollar p.n) verbleven, waar ik ook maar even het zwembad van heb uitgetest. Vanuit Ubud zijn we naar heb birdpark geweest, rijstvelden bezichtigd, Sukawati locale markten, Tanah Lot zeetemepel (west-bali), Titri empul tempel, Besakih tempel (de moedertempel aan de voet van de angung, de hoogste vulkaan van Bali, 3207 m).
Gisteren heb ik mijn weg vervolgd naar Sanur, de eerste toeristische plaatst van Bali, ik heb daar een dagje gerelaxed aan het strand en me lekker verwend met een heerlijke Balinese massage, Werelds! Verder lekker op het strand gelegen en nog een uurtje gesnorkeld op het Reef.
En nu ben ik dan weer terug waar ik mijn tocht begonnen ben in Kuta, alwaar ik vanmorgen mijn kleermaker in Candidasa trof om 10:30, die maarliefst 2 uur onderweg was op zijn brommer, om mijn pak af te leveren, echt super mooi! En dat voor 70 eutjes! Ik denk dat ik vandaag ook maar weer eens aan ht strand ga liggen, dan ben ik morgen lekker uitgerust voor mijn vlucht.
Nou dat was ie weer, ik zou zeggen tot snel allemaal, donderdag ben ik weer in Asten, dus voor degene die me dan willen komen opzoeken, ge bent van harte welkom!!!
Allleeeeee
Werelds!!! -
17 Juli 2007 - 06:33
Tom M:
Joost,
Kun je een beetje zon meenemen naar het aller belabertste hollands weer???
Vlieg ze! -
Goede terugreis -
17 Juli 2007 - 07:02
Djaroen:
Welts!!!
He Deursen, succes met de travel-blues...
Als je een keer in A'dam bent bel effe dan gaan we een biertje doen. Ben erg benieuwd naar alle overige stories.
groeten Jeroen -
Goede reis morgen!
En tot snel dan!
17 Juli 2007 - 09:33
Mark:
Hi Joopie goede reis, zal niet teveel uitrusten kan je ook in die lange vlucht doen!!!
gr. Mark en Lon -
we hebben ervan genoten
welkom thuis -
17 Juli 2007 - 14:19
Ton En Marleen:
Zo Joost, de reis van je leven zit er weer bijna,een goede vlucht toegewenst en welkom thuis op Astense grond.En je laatste verhaal was weer leesbaar,die engelse verhalen moet je eerst maar eens een keer vertalen want die snappen wij nie zo goe.Houdoe en tot ziens in Asten.
17 Juli 2007 - 15:45
Bobby:
Neem het er nog maar goed van de laatste uurtjes zon daar en ik zie je snel.
Tuurlijk ook een goeie terugreis gewenst en hou het netjes... -
17 Juli 2007 - 16:41
Zeker -
17 Juli 2007 - 20:34
Math En Roos:
Hey Joost.
Om maar te zeggen: Werelds werelds worlds. Goeie terugreis en neem wat bruin mee voor ons. Kretens bruin is er weer af, dus het wordt weer tijd.
Maar.........het pilske staat klaar.
Doei tot donderdag.
Roos en Math. -
17 Juli 2007 - 21:19
Katrien:
Geniet van je thuiskomst en veel succes met de nieuwe job!!! x -
18 Juli 2007 - 08:08
Tante Jeanne:
ha die joost
fijn dat je weer in het nederlands schrijft.Dan is het voor ons tenminste ook weer te volgen.
ik zou zeggen een goede vlucht en welkom thuis.
we zien je snel wel weer in aaaaaaaaaaste -
18 Juli 2007 - 17:27
Melissa:
Welcome home Joost, can't understand a word of what you've written seem to have forgotten all my dutch since I've been back ;-) once the exitement has died down and you get depressed about being back, you are always welcome to pop over the channel ! -
18 Juli 2007 - 19:14
Wouter:
Welcom back!
Ik zie je zaerdag nog wel.
21 Juli 2007 - 15:00
Dana:
Hey Joost!
Can imagine how you felt...I`m back home since 2 days! ;( Our last 2 weeks in Thailand have been great...just relaxing!
Write you an email soon!Send you a smile!
xxx -
01 Augustus 2007 - 09:08
Jozef:
Joost,
Geweldig wat je hebt gedaan. Ik spreek je over een week of 3.
groet, Jozef
ps succes! -
03 Augustus 2007 - 13:46
Suzan Berens:
He Joost,
Hier een berichtje van 1 van de familie Berens. De familie waar je je laatste avondmaal in Kuta mee gegeten hebt. Is de terugreis allemaal goed gegaan. Wij zijn inmiddels ook weer veilig thuis en aan het werk helaas.
Nou succes bij je nieuwe baas en wie weet komen we elkaar nog eens tegen.
Groetjes Suzan (Suus) en waarschijnlijk ook van de rest. (heb ik niet gevraagd, maar zal wel goed zijn.)
Kijk ook eens op www.gewoonevenkijken.nl