Nieuws van Zeeland
Door: Joost van Deursen
Blijf op de hoogte en volg Joost
08 April 2007 | Nieuw Zeeland, Auckland
Vrijdag 6 april ben ik aangekomen op het vliegveld in Auckland, het vliegveld was in vergelijking met Amsterdam en Kuala Lumpur niet erg groot en up-to-date, maar goed we konden landen, dus dat is het belangrijkste, zij het met een uur vertraging. Ik moest behoorlijk lang wachten bij de douane omdat er toevallig net twee grote vliegtuigen tegelijk aankwamen een uit Kuala Lumpur en de andere vol met chinatown's die geen woord engels spreken en heel hun hebben en houden meeslepen. Omdat ik Hiking Shoes mee had genomen moest ik aansluiten in een rij met allemaal chinezen die vanalles aan te geven hadden. Uiteindelijk bleek dat ik niet in die rij had aan hoeven sluiten omdat ik de schoenen nog nooit gebruikt had, shit happens...!
Op het vliegveld meteen even naar de plaatselijke VVV gegaan en allerlei touristische info blaadjes ingeladen en even een gedetailleerde city-map van Auckland gekocht. Daarna meteen richting het Hostel wat ik aangeraden had gekregen van Jan-Joost, Goeie tip, het is prima toeven daar at Oaklands Lodge! Eenmaal aangekomen in de lodge dacht ik even te gaan liggen om bij te komen, dat heb ik geweten want ik heb meteen 17 uur geslapen! Maar daardoor wel meteen van de Jet-leg af.
Gisteren zaterdag ben ik Auckland ingegaan met de Lonely planet en mijn kaart onder de arm. Eerst ben ik naar het Auckland Museum gegaan met geweldig mooie Maori cultuur en kunst. Het was erg grappig dat ze ook andere kunst uit de pacific hadden en ik kon er precies uithalen wat uit Papua Nieuw Guinea kwam! Verder heb ik daar nog een grappige Maori Show bijgewoont met zang en dans.
Na het museum ben ik richting het stadscentrum gelopen en de Sky-toer bezocht, maar in vergelijking tot de tower in Kuala Lumpur was dit maar een midget, namelijk de helft zo hoog (250 m) Maar het is wel de hoogste van het zuidelijk halfrond. Alles hier in Nieuw-Zeeland staat hier in het teken van Extreme sports, dus van iedere toren/hoog gebouw/burg/wathever kun je wel van afspringen middels een skyjump of bungy jump, zo ook van de Sky tower in Auckland en ik heb er een paar zien gaan. Ik ga het ook nog wel ergens doen, maar dan ergens lekker in de natuur en niet in de drukke stad. Boven in de toren kwam ik nog een Nederlands echtpaar tegen die bijna aan het einde van hun vakantie zaten.
Verder even geinformeerd wat de beste manier is om rond te reizen in Nieuw-Zeeland. Ik heb besloten om de Stray-tour te gaan doen. (www.straytravel.com) Hiermee kan ik beide eilanden "helemaal" bezoeken.
's avond eenmaal terug in het hostel kwam ik tijdens het koken een Nederlands stelletje (George en Carola) uit Eindhoven tegen. We hebben de hele avond gezellig zitten praten over onze ervaringen en over het thuisfront. We hadden afgesproken om vanmorgen een lekker eitje op pasen te eten samen. En George had voor mij een mooi PSV eitje gemaakt, maar zoals ik later begreep heeft het niet mogen baten, want nou hebben we GVD ook al verloren van NEC, tjonge jonge, dadelijk gaat het nog echt fout, come aan, Doe er wat aan jongens!!
Vanavond gaan we nog naar de film Black Sheep een film over de 40 miljoen schapen die hier leven die ineens door een experiment moordlustig worden, ik ben benieuwd.
De volgende keer zal ik proberen ook wat foto's te uplpoaden maar die chinatowns begrijpen het hier nog niet echt jammer genoeg.
Nou tot de volgende keer!! Alleeee
08 April 2007 - 06:21
Math -
08 April 2007 - 08:09
Johnie En Lowientje:
Allebei werelds!
Super tip vanuit Auckland is Piha Beach! echt een aanradertje.
Veel plezier en we zijn erg benieuwd naar een paar fototjes!
Greetz -
08 April 2007 - 08:10
....:
zalig paasfeest! -
08 April 2007 - 08:14
Eniesee Hooli:
Sorry Joost,
Ik gun het jullie meer dan Ajax, maar ja je krijgt het niet gratis he!!!
mzzl,
Jeroen -
08 April 2007 - 08:52
Mark:
he Joopie,
Mooie verhalen. Maar heb je die ring nu al gevonden?
Ben zeer benieuwd naar de foto's.
gr. -
08 April 2007 - 08:53
Arie En Frenki:
we volgen met veel plezier je verhalen.Geniet van nieuw zeeland, het schijnt er geweldig te zijn, je hebt er echt alles, zowel wat weers typen betreft tot en met cultuur. Astrid en Jamie hadden zelfs overwogen om daar te gaan wonen ( oma van Jamie woont daar ) maar hebben dit ( gelukkig ) toch maar niet gedaan. -
08 April 2007 - 09:07
Marian Schriks:
Fijne paasdagen ! Wij eten wel wat eitjes namens jou. Kennen ze dat daar ook?
Ik geniet van je verhalen. Geweldig!
Houdoe...
Groetjes van Ton,
marian -
08 April 2007 - 09:43
Liekske:
Hey grote broer,
Fijne paasdagen en uh heb je de eitjes al gevonden in je backpack. Ik heb er namelijk stiekum een paar verstopt. ;)
x -
08 April 2007 - 10:28
Jos:
Prettig pasen Joost. -
08 April 2007 - 10:34
Bregje:
Hi neef!
Ja pasen missen we allebei hier!
Maar de eitjes zijn hier zeer goed, voor het vervolg van je reis, banana pancake ook btw! Maar mooie verhalen! ben benieuwd naar je foto's!
xx -
08 April 2007 - 10:50
Dzjidzjus:
Uber relaxt man!
Laat me weten van die film! :-)
Greetz, D -
08 April 2007 - 11:44
Pa En Ma:
Ha die Joost,
Leuk je telefonisch gehoord te hebben, liever wel op een ander tijdstip!
Leuke verhalen. Wat die schoenen betreft dat herinner ik me ook nog. Alles moet schoongemaakt worden, want ze zijn oh zo bang voor zaden en eventueel daardoor ziektekiemen!
Mooie tocht morgen naar Bay Island.
Liefs PaMa! -
08 April 2007 - 15:38
Wouter:
VET man! -
08 April 2007 - 16:10
Maarten:
dag joost , hier neef maarten leuke verhalen geniet er van , wij gaan morgen weer gewoon werken met 2 de paas dag .
groeten ,maarten -
08 April 2007 - 18:15
Cees-Jan:
Joost-gast, goed weer wat van je te horen man! Je verhaaltje klinkt verdomde goed. We houden je in de gaten en wachten op de sappige foto's ;) Have fun! CJ -
08 April 2007 - 19:31
Souza:
Joost, niet teveel internetten daar, dat gaat allemaal ten koste van de mooie tijd. Internetten is te westers. Ajax vandaag 2-2 dus PSV wordt gewoon kampioen.
Veel plezier! Gr. Job -
08 April 2007 - 20:25
Peter En Karin:
Hallo Joost
Heb weer genoten van je verhalen. Zalig Pasen!!!Was jij het die je moeder de stuipen op het lijf had gejaagd!!!Nou Bregje nu kan ik je ook zo bereiken Geniet nog lekker daar op Bali!!!en ook Zalig Pasen!! -
08 April 2007 - 21:03
Brigit:
Ha die down-under-Joost,
Super die wereldreis van jou.Volg je ervaringen met plezier. Horen de aanloop er naartoe morgenmiddag van je Pa(na)Ma.
Kan geen tips over dat werelddeel geven, hebben wel ervaring met bergschoenen en douane: wij moesten ze telkens uitdoen i.v.m. die stalen neuzen. Naar de VS moest dat wel 3 keer per overstap...
Geniet van Australie (ben je in maleisie in een NP geweest?). -
09 April 2007 - 06:55
Sjef En Toos:
hier is het prachtig paas weer wij blijven je volgen gr ome sjef en tante toos -
09 April 2007 - 09:13
Math:
Joost,
Zoals ik al zei; kampioen worden met 1 punt verschil. Komt veel harder aan dan met 11 punten.
Na gisteren komt het alweer een stukje dichter bij.
A.s. zaterdag Twente thuis. Ben ik helaas niet bij zoals je weet.
Genieten man.
groet,
Math -
09 April 2007 - 15:26
Henriëtte En Fons:
Hoi Joost, leuk dat je op deze manier ons zo op de hoogte houdt Camperen en kaarten is ook leuk, maar wat jij aan het doen bent..........Super. Wij blijven je volgen. -
09 April 2007 - 15:30
Wim:
Hey Deursen,
goed om te horen dat je je daar zo goed vermaakt! Ik wacht met spanning op de foto's. Veel plezier nog.
Groeten Wim -
09 April 2007 - 18:23
Lex Lelijks:
Al gescoord Deurs? -
10 April 2007 - 05:49
Katrienemie:
Heej Joostje!
Blijkbaar ben ik hier met mijn "gat" (om maar al meteen een Vlaams woord te gebruiken!) in dezelfde comfortabele stoelen gevallen als jij!
Vandaag naar het postkantoor geweest en ja hoor, ze waren nog steeds op mij aan het wachten!!! Compleet met hemels geurtje en al kon ik vandaag mijn schoentjes verwelkomen in NZ!!! Blijkbaar geen controle gehad van de douane, want ik vond nog enkele overduidelijk sporen van Australie terug!
Ik heb gisteren genoten van het Duveltje en de vol-au-vent. Was een heel leuke dag, spijtig dat het er maar eentje was!
Moesten we elkaar toch ergens mislopen in Christchurch, dan kom je maar eens vol-au-vent eten bij me thuis. Ik zet de Leffe dan wel klaar!
Geniet er nog van en tot....
Katrien -
10 April 2007 - 06:51
AZ Kampioene!!:
Helemaal geen psv... denk dat maar niet. Louis heeft het allemaal al doorzien: zij zijn de BESTE! -
10 April 2007 - 07:15
Jan-Joost:
mooi dat oaklands lodge je bevalt... heb je mijn mail nog gekregen van jmestebeld@heijmans.nl? geen reactie gehad dus ik weet niet of je hem nog wel hebt gelezen. Succes anyway. GR JJ -
10 April 2007 - 08:40
Michiel:
Hey Joost,
Als ik zo rond zit te kijken in de keet en je verhalen lees vraag ik me af wat ik hier nog doe....
Klinkt allemaal als een leuk avontuur.
Een beetje laat, maar...
Een vrolijk pasen en bedankt voor de bloemen(lezing).
Een groet! -
11 April 2007 - 11:34
Kim:
Hé Joost,
Stray travel is een hele goede keuze! Ik heb ook beide eilanden gezien met deze tour. Heel gaaf! Ga ook zeker helemaal naar het noorden... bay of islands. Als je nog een skydive wilt doen, kan ik je die zeker aanraden boven de bay of islands. Echt GEWELDIG!
Joost, nog super veel plezier. Ik kijk erg naar je foto's uit!
xx Kim -
11 April 2007 - 16:15
Lonneke:
Klinkt nog steeds goed daar!! Wij gaan morgen richting Oostenrijk. Lekker snowboarden op de gletsjer in Kaunertal. Zullen aan je denken. Grts. Lon.