Homestays are the best
Door: Joost van Deursen
Blijf op de hoogte en volg Joost
17 Mei 2007 | Australië, Redcliffe
We gaan eerst maar weer even terug naar Sydney waar ik gebleven was met mijn verhaal. Het hostel waar ik verbleef heette het Funk House en ze hadden daar een gezellige daktuin waar de meeste mensen 's avonds verbleven. Ook mijn tweede avond was na een lang verblijf met wat spelletjes van vijven weer een groot succes. Deze avond zijn we namelijk geëindigd in "the Gaff" alwaar een heuse Miss Wet T-shirt competitie plaatsvond.....toch leuk op een doodnormale dinsdagavond, misschien een idee voor de mid-zomer avonden in Asten.
Na eerst een behoorlijk gat in de dag geslapen te hebben heb ik samen met mijn nieuwe duitse roomy Lena de tourische bustour door Sydney gedaan, deze dubbeldekse open bus bracht ons naar alle touristische attracties in heel Sydney, van Kings Cross tot Bondi en alles daar tussen in. Een heerlijke australische voice-over vertelde alles wat we tegenkwamen, al heb ik er maar weinig van verstaan omdat we continu aan het buurten waren en aan het genieten waren van onze Toohey's dry. Die avond was verder rustig en hebben we met een stel geweldige denen op het dakterras van ons hostel doorgebracht. De volgende dag was ons ticket van de bus nog steeds geldig dus hebben we weer een gedeelte van de rondrit dubbel gedaan, in Darling Harbour zijn we van de bus afgegaan om het aquitic center te bezoeken, geweldige vissen, haaien, dolfijnen en kangaroes op waterskies daar... (foto). Die avond zijn we met onze kamer, Sam, Lena en ik weer op stap geweest naar The gaff, wederom een geslaagde avond!
Ik heb uiteindelijk toch besloten om Sydney te verlaten want anders zou ik hier nog weken kunnen verblijven en veel geld verbrassen. Maar ik heb inmiddels een buspas gekocht die me langs de hele oostkust van Australie brengt. Ik dacht ik neem een nachtbus, dan win in een dag, maar eigenlijk verlies je er een want je slaapt toch niet in zo'n bus en de volgende dag ben je lam, dan weet ik dat voor de volgende keer.
De Greyhound bracht me in een luttele 13 uur naar Byron Bay, het surfers dorpje van Australie. Ik verbleef daar in the arts factory met loads of weird people... Ik kon er niet erg goed aarden helaas en heb mijn reis daarom ook maar weer snel voortgezet richting Surfers Paradise, het Salou van de GoldCoast. Op het busstation heb een nederlander ontmoet die een hostel had geboekt en daar heb ik me bij aangesloten, erg relaxed hostel met tenniscourt, basketbalnet, zwembad en ruime kamers met badkamer voor een redelijke prijs! Hier heb ik de laatste 4 nachten vertoefd. En alle bijbehoorde Salou-achtige dingen gedaan....vul zelf maar in....En natuurlijk in Surfers Paradise moest er ook gesurft worden. Na 4 dagen had ik er wel genoeg van en heb ik vandaag dus de bus richting Brisbane genomen, waar Gill in een Red Ford Cedan met kwam oppikken op het centraal station.
Als jullie het niet erg vinden ga ik zo mijn geweldig twee persoons bed opzoeken op mijn air-conditioned kamer, want morgen weer vroeg uit de veren! Hoop dat ze bijten morgen. Mocht iemand van jullie het leuk vinden om mij wat extra ruimte voor foto's te geven dan komt dat nu goed uit ik kan er namelijk geen meer uploaden.
Groeten ook van Gill en Margeret Cook vanuit Redcliffe! Alleeeee
Johny:
ook WERELDS! -
17 Mei 2007 - 11:29
Bregje:
Bijbehoorde Salouachtige dingen gedaan?
Wat moet ik me hier bij voorstellen?
Klinkt weer allemaal heel erg mooi!
Geniet ervan!
xx -
17 Mei 2007 - 12:33
Dzjidzjus:
ik zeg: goed bezig!!
keep up the good work and enjoy!
Greetz, D -
17 Mei 2007 - 15:24
Math:
Hoi Joost,
Ik moet je helaas mededelen dat we vorige week de halve finale van het songfestival niet overleefd hebben. We lagen er uit en heel Nederland in rouw gedompeld.
Je boft maar weer dat je dit niet hoeft mee te maken. Het gaat volgens mij goed he. Genieten verder.
groet, Math
18 Mei 2007 - 10:52
Mark:
He joopie klinkt weer helemaal top. Ik heb je een uitnodiging gestuurd voor een gmail accound. Dan heb je 1gb aan ruimte voor een photobook. Zie mail!!
Succes nog!!!
greetings -
18 Mei 2007 - 17:48
Lowientje:
Netjes doen! -
21 Mei 2007 - 09:51
't Hok:
Jij op 'n kangeroe, Geweldig!
Het is natuurlijk zo'n Volendambord, maar dit is tenminste 'n echte actiefoto.
Cees-Jan Verhoeff is gisteren voor 'n klein jaar naar Sint-Maarten vertrokken.
Hij heeft hier tijdens zijn afstuderen
zijn Frans opgehaald, wat hem nu natuurlijk van pas komt. De nieuwe baas van de werkplaats heeft inmiddels zijn ontslag genomen en wordt ecologisch schaapsherder ergens in Zuid Limburg.
De rust zal wederkeren.
't Hok kent Bregje niet maar ze is enigszins jaloers als je haar reactie leest.
Tot gauw, 't Hok
21 Mei 2007 - 11:08
MAnne-Mie:
Ha die Joost,
Wat super dat we je gisteren zo lang gesproken en gezien hebben via skype! Met all the Cook family. Hartstikke leuk. Volgens mij heb je het daar zeer naar je zin. Vandaag skypen lukte dus niet, jammer.
Joost vergeet niet je mailbox op te schonen, ik krijg regelmatig berichtjes onbesteld terug!
En heb je de dolfijnen gevoerd vandaag??
Groeten en kus je Ma!
21 Mei 2007 - 14:51
Marije:
Heej Joost,
En? Veel vissen gevangen?? Ik loop een beetje achter op je reisverslagen. Maar goed om te lezen dat je het naar je zin hebt!
Geniet ervan en vanaf nu ga ik je site met wat meer regelmaat bezoeken!
Groetjes Marije. -
21 Mei 2007 - 21:23
Jhonie:
Werleds! -
24 Mei 2007 - 12:50
Jan En Petra:
Je maakt er een geweldige reis van met veel ontmoetingen. Jan is net terug uit Brisbane en mijn broer uit Sydney. Doe Gill en Margret veel groeten van ons. We horen wel weer.
Jan en Petra -
24 Mei 2007 - 20:04
Hey Duzzer!:
Wereldse oops en ooms! Hoe was de vangst? Zovéél hengels! Dag erna zeker mee naar de markt gemoeten met ooms? Welds! John, schonne verhalen. Ik vin ut schon! Woar blief de volgende?