Austalië here I come
Door: Joost van Deursen
Blijf op de hoogte en volg Joost
08 Mei 2007 | Australië, Sydney
Eerst nog even wat verhalen uit N-Z, mijn laatste. Vorige week vrijdag ben ik dus naar de rugby wedstrijd geweest van The Crusaders - The Chiefs, in het Jade stadium in Christchurch. Dit was echt een super ervaring, we hadden geregeld dat philbert vlak bij mij op de tribune zat dus we konden het mooi samen volgen. Ik had het geluk dat ik langs een seizoenkaart houder zat die het niet erg vond om mij alle regels uit te leggen! hij was ook ooit in Nederland geweest in Heiloo wel te verstaan. (Kansloze OV-misbruik dag 1 - cafe de Wit) Ik dacht er nog over om uit te leggen hoe ik daar ooit ben terecht gekomen maar dat heb ik hem toch maar bespaard. Die man zat er al jaren samen met zijn vrouw en waren rasechte Crusaders supporters, hij kende ze allemaal bij naam en wist precies te vertellen wie er een All-black was. Helaas verloren de crusaders voor het eerst in 2 jaar een thuiswedstrijd, maar ze hebben toch nog kans om de playoffs te halen en het kampioenschap. Ik blijf het nu maar een beetje volgen want het is toch wel een gave sport om te kijken! Gaat er echt hard aan toe, veel snelheid en er wordt veel gescoord. Na de wedstrijd nog met een aantal mensen van de Stray-bus afgesproken en nog op stap geweest met zijn zessen naar Shooters, goed toeven daar.
De volgende morgen moest ik er weer vroeg uit om de bus richting Kaikura te nemen. Kaikura staat bekend om zijn Walvis-populatie vlak voor de kust. Dit komt omdat er net voor de kust in Kaikura een canyon van +/- 1000 m diep is zodat er daar veel vis en andere zeedieren (squids) zitten en dat is weer voedsel voor the Sperm-whale. Die beesten zijn tp 20 meter lang en wegen ongeveer evenveel als 3 boings 737's. Aangekomen bij het whale watching station gingen we met de bus richting de boot en meteen de zee op. Binnen 15 minuten hadden we onze eerste walvis te pakken! Echt inmens groot, indrukwekkend. Ze komen aan het wateroppervlak om te ademen en blijven vervolgens weer 1-2 uur onderwater. Het mooiste moment is als ze net onderwater gaan, dan gaat de staart de lucht in .....klik.... en weg is ie. En dan hopen dat je een goeie foto hebt, oordeel zelf zou ik zeggen. Ik had erg geluk met het weer, het was stralend blauw en dus lekker zonnig! 's avonds rond een uur of 19:00 weer terug en nog een filmpje gekeken in het hostel en er inne gevat op onze bevrijding.
De volgende morgen wederom vroeg op om de trein richting Arthurs Pass te nemen, de tranz scenic express. Echt een geweldig mooie treinreis midden door de southern-Alpes, veel hoge bruggen en tunnels. Na 4 uur kwamen we aan in Arthurs Pass, waar ik een wandeling heb gemaakt van ongeveer 4 uur met prachtige uitzichten onderweg. Ik ben naar een ski-lokatie gelopen op 1500 meter, iedereen die daar swinters wil skieën moet eerst 2 uur omhoog hiken om daar van de pistes af te kunnen, pffff. Maar het was wel de moeite waard. Ook de terugweg naar Christchurch was weer de moeite waard. Ik heb echt een prachtige zonsondergang gezien in de alpen, helaas geen foto's...
Die avond had ik nog afgesproken met Katrien die ik 4 weken geleden in Auckland had ontmoet. We zijn een aantal barretjes afgestruind, maar het viel niet mee om op zondagavond nog iets te vinden wat open was, laat staan waar het druk was... maar goed het was erg gezellig.
Inmiddels is het weer dinsdag en zit ik voor de tweede avond in Sydney, het bevalt me hier wel! Echt een super groote metropool met 4,5 milj. inwoners. Dat is aan alles te merken, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het hier vinden. Gisteravond heb ik al mogen ondervinden hoe groot de stad is, want ik was echt hopeloos verdwaald na een avondje stappen, waar zou dat aan gelegen hebben.......uiteindelijk bood een taxi de uitweg.
Vandaag was mijn eerste dag in Sydney, ik ben via een mooie wandeling richting het centrum van de stad gelopen. Natuurlijk wat mooie plaatjes geschoten onderweg. Daarna heb ik de plaatselijke ferry genomen naar Manly beach, ongeveer 30 minuten met de bood, even weg uit de drukte van de stad en lekker op het strand gelegen! Het is hier nu zo'n 25 graden in de zon, extreem goed voor de tijd van het jaar! (bijna winter) Ik ben benieuwd wat de avond met weer gaat brengen maar dat komt vast goed hier!
That's all folks for now! Tot de volgende keer! Kan niet wachten tot ik jullie reacties weer lees. Alleeeee
08 Mei 2007 - 09:25
Lonnie:
Hey Joost! Zie net je verhaal weer binnen komen. Echt leuk om zo op de hoogte gehouden te worden. En t klinkt allemaal nog steeds super. Helemaal met die mooie foto's erbij. Nou, geniet er nog lekker van daar in Sydney en ben benieuwd naar je Australische verhalen. Doeg, Lon.
Ps. hier is t mooie weer voorlopig weer voorbij.. -
08 Mei 2007 - 09:36
Johnie:
WERELDS! -
08 Mei 2007 - 10:26
TomM:
Hee die joost,
Had je die cheerleaders niet iets scherper op de fto kunnen zetten voor ons? Ik begrijp nu wel dat dat rugby mooi is. Ik vind ook dat er cheerleaders moeten komen in de vaderlandse eredivisie ;-)
NWC info: 2 3 en 4 zijn kampioen geworden, jan van hoek is dus afgebroken, steenbergen heeft een record omzet (niet omdat het lekker is, maar het was gratizzz), we zijn de kantine uitgezet omdat we echt geen steenbergen meer wilde. Wijn kregen we niet, en daarom wilde ze liever dat we gingen, zo zaten we op de laatste competitie dag met nwc 3,4,6,7 en 8 in het dorp al om 15:15 bij JvH en zat Piet d'n Engel zo ongeveer alleen in de kantine, wij hebben woorden met het bestuur vanwege de nieuwe plannen, of te wel veel gebeurt ... wa skon.
Groetjes TomM
08 Mei 2007 - 12:28
Liekske:
Hey Joost,
Inderdaad errug snel met weer een nieuw verhaal. Echt leuk om te lezen. en de foto van het opera house kan zo in een reisgids!!!
Tom, Kim, Rik en ik zijn afgelopen weekend naar wageningen geweest. (geslapen in een errug relaxt hotel op rolafstand van het centrum) Het bevrijdingsfestival. Was echt super gezellig!!! Guus en Marco (studie maten van Tom) waren uiteraard ook weer aanwezig op het bevrijdingsfestival. Het programa was ook errug goed.
Ik kijk uit naar je volgende verhaal.
kusje van je zusje
08 Mei 2007 - 16:40
De Echte Johnny:
werelds -
08 Mei 2007 - 17:45
Wouter:
Schiet nu maar op jongen, je moet komen helpen klussen ;-)
Mzzlz ik -
Lex Lelijks:
Moois! -
08 Mei 2007 - 19:51
Paul:
Hopeloos verdwaald... Gij kent altijd mee zo angoan gij!
Super verhalen Joost, ga zo door en veel plezier nog daar. -
08 Mei 2007 - 20:26
Sjef En Toos :
wij hebben net je verhaal gelezen heel intersant geniet er maar van gr tante toos en ome sjef -
08 Mei 2007 - 20:47
Stijn:
Hey Joost,
Ik kreeg net de link door van je website. Ziet er allemaal erg cool uit!
Goed te lezen dat je het naar je zin hebt!
Stijn
08 Mei 2007 - 20:52
Dzjidzjus:
Relaxt man kerel!
Vooral dat strand oogt magistraal!
Goed bezig en ga zo door.
Greetz, D -
09 Mei 2007 - 09:04
't Hok:
Hoop het gaat je goed, 't Hok geniet van je foto's, de whale van zo dicht bij moet wel wat doen. Met de twee dames gaat het voortvarend, goede vorderingen.
Zaterdag a.s. zingen in .....
Spreek waarschijnlijk je ouders wel.
Veel groeten, bewoners't Hok. -
09 Mei 2007 - 14:23
Mik:
"manly" beach huh?
'T klinkt (en ziet) er allemaal fantastisch uit, gast.
Veel plezier! -
09 Mei 2007 - 17:02
Gerrit:
Hee Joost! Wederom een geweldig verhaal! Wel jammer dat je er bij de seizoens-afsluiting niet bij was. War een skon fisje.
Hou je taai, en van de taaie! -
11 Mei 2007 - 02:10
Katrien:
Helaba!
Leuk om jouw foto's te zien! Amuseer je daar nog heel goed, maar daar twijfel ik niet aan!
Ik ben hier nog niet echt in actie geschoten. Morgen vertrek ik naar m'n eerste eilandje, Maupiti. Daarna Bora Bora, Huahine en Moorea. Benieuwd! Kijk er heel erg naar uit. Blij met m'n tentje, want ze kennen hun prijzen hier hoor...
Dikke kus en tot later! -
11 Mei 2007 - 10:47
FOHENRIETTENS:
Wa schon daor! Gai hat al veul gezie en gekeke en zeker ok oew Engels 'n bietje opgehaold. Wai gaon binnenkort naor Zoerik naor de kemping; d'r praote ze nie zo boitenlands en dé kumt mai wa better oit. Geniet nog van veul schon daag, sjierlieders, bier, gebouwe, strand en natuur en zo al nie meer. Wai blieve ondertussen mer wa anklaote in di pisweer. Veul groete,(en 'n kusje van ons Jet)
Fons -
11 Mei 2007 - 16:35
Peter En Karin:
Hallo Joost
We genieten nog steeds van de verhalen. Wij komen net uit Luxemburg terug Ok moi maar niet zo spectaculair. Vanavond hebben we afscheid van ons oude wijkgebouw waar jij ook verschillende keren bent geweest!!!
Groetjes en tot de volgende keer. -
11 Mei 2007 - 21:08
Jhon:
Hey Dozer!
Sperm whale!??!? Het gaat toch wel goed met je jongen? Niet al die sperm opsparen he!
Wat ik hier trouwens toch weer meemaak is geen reclame voor de bouwvakker deurs... Klote bouwvakkers nu al voor de tweede keer bier van mijn balkon gejat! Wat een tuig! Is dat normaal, of heb ik klote bouwvakkers?
Hey, laat je niet gek maken daar en zorg dat je je kaartvorm niet verliest!
de echte Jhon -
11 Mei 2007 - 21:09
Nog Een Keer Jhon:
ook van ou trouwens! -
12 Mei 2007 - 09:12
Bregje:
Hi joost,
Wat een super reis tot nu toe zeg!
Leuk om weer wat te horen over de gebeurtenissen. En australie, tja.. volgens mij echt 'the place to be'.
Geniet ervan neefje! Want hier is het echt pisweer.
x bregje -
14 Mei 2007 - 08:35
Hellemonder:
Prachtige Zangdag gehad,
door Puur Sangh zeer goed en vooral strak maar toch ontspannen georganiseerd.
Zeer weinig tot geen familieherkening.
behalve dan dat er sommige van oudsher (1600) uit Heeze komen. Meester van Asten en nazaten, bij jullie uit het dorp,is wel familie, maar hoe ver weet ik niet.
Hoop het gaat goed met je. Jij zit nu in Australië en voor mij komt Australië naar England en ga daar dus even dag zeggen (juni).
Heb jij nog 'n privé mail adres, en zoja welk adres dan.
Groet, .....
15 Mei 2007 - 17:07
Cees-Jan:
Joost, gast, te gek wat jij allemaal meemaakt man. Opbieden heeft geen zin ;)...ik vertrek a.s. zondag voor een 3/4 jaar naar St.Maarten. Ben aangenomen bij een bouwbedrijf aldaar! Geniet van je, misschien wel meest waardevolle, ervaring van je leven! We keep in touch, CJ -
16 Mei 2007 - 04:54
Carola:
Heeej joost, we krijgen bijna heimwee terug aussie,alhoewel het hierzo in Thailand ook goed toeven is:-)) hoe lang heb je nu nog? wij nog maar 3 dagen:-( heel veel plezier nog.....als je nog in Byron bent, maak eens een praatje met de zwervers onder de dikke boom, die gasten zijn echt grappig!!
groetjes Carola -
16 Mei 2007 - 14:24
Tinus:
Halleeeee van Dupsen,
Wereldse verhalen ook nu weer; blijft prachtig om de belevineissen van jou mee te beleven via internet :) Heb net vakantie geboekt richting Bali, dus kunnen we daar er nog inne kapotslaan voor Dupsen weer richting de hollandse klei vertrekt.
Alleeeeeeee!